Back to top

Att köpa solceller

Köp solceller via HemSol - få kostnadsfria offerter

Med hjälp av Hemsol kan du enkelt och smidigt få kostnadsfria offerter för ditt solcellsinköp. Processen är otroligt enkel och består endast av de tre stegen nedan.


Det finns ett växande intresse för att producera miljövänlig el med solenergi. Det kan dock verka krångligt att veta hur man ska gå till väga för en sådan investering, då man som kund vill veta om produkten är anpassad efter de behov man har och vara säker på att den fungerar som man vill. Det är därför bra att känna till stegen i processen när man köper solceller.

Intresseanmälan

Det första steget är vanligtvis att man gör en intresseanmälan till det företag som säljer solcellerna. Företaget får då den information de behöver för att kunna projektera och offerera en solcellsanläggning. Det rör sig om sådant som mått på taket, eventuella hinder på taket och avstånd mellan takstolarna.

Projektering

Vid projekteringen ritas taket och takets underkonstruktion upp enligt de mått du uppgett och eventuella hinder placeras ut. Detta gör det möjligt att rita ut solcellerna och räkna ut vad den maximala effekten blir. Nästa steg blir att förbereda monteringssystemet som behöver vara anpassas efter det tak det ska sitta på då alla tak har olika förutsättningar. Systemet behöver tåla snö- och vindlaster. Det är ett mycket viktigt steg eftersom solcellerna ska sitta kvar i 40 år och behöver klara alla slags väder. Produktionsdata, dokumentation och en visualisering av anläggningen tas fram under projekteringen.

Offert

När anläggningens effekt och monteringssystemet har beräknats tar företaget fram en offert på materialet och även på installationen om så önskas. Offerten ska innehålla priser, förutsättningar, rekommenderade produkter och ekonomiska kalkyler.

Installation

När du väl accepterat offerten återstår bara installation innan du kan börja producera egen förnybar solel. Leveransen tar vanligtvis mellan två och fyra veckor och har man beställt installation äger den normalt rum inom en vecka efter att materialet levererats. Installation görs i två steg, först montering av solcellerna på taket och därefter anslutning till elnätet. I det första steget dras även el och kopplas på DC-sidan vilket man kan göra på egen hand. Andra steget måste göras av behörig elektriker, det innefattar även för- och färdiganmälan till det företag som äger elnätet.

Kombinationspaket Sol & Vind Sunwind

39 805 kr
Rek. pris 41900 kr
Du sparar 2095 kr

Solpanelspaket Duo Sunwind

27 348 kr

Solpanelspaket 100W Basic Sunwind

11 869 kr
Rek. pris 12495 kr
Du sparar 626 kr